Norsk Folkemuseum

Det kulturhistoriske museumet som ligger på Bygdøy i Oslo ble stiftet i 1894 i Kristiania, dette ble gjort da en bibliotekaer sammen med Hans Aall tok initiativet til å starte det hele. Hans Aalls sin visjon var en norsk parallell til det Nordiske museet i Stockholm som skulle klare å samle og også utstille absolutt alt som viste det norske folkets kulturliv før og nå.

Så alt mulig av materielle ting fra menneskers liv i både landbygd og fra byer ble samlet inn for å bevares, utforskes og da formidles til slutt igjennom ulike utstillinger og publikasjoner på museet. Det Norske Folkemuseet på Bygdøy har nå samlinger som kommer rundt fra hele landet, men er hovedsakelig fra tiden etter reformasjonen som var i 1537.
Alt av disse ulike gjenstands samlingene er utstilt og satt frem i ulike bygninger som igjen er bygd rundt et sentralt torg, det er dette som er den aller største delen av museumsområde. I tillegg så er det ulike bygninger som er blitt flyttet hit fra norske bygd og også en egene «gamleby» med ulike byhus som hovedsakelig kommer ifra Oslo.
En kan blant annet se Gol stavkirke fra ca 1200, Raulandstua fra 1300- tallet og Kristiania bygården Wessels gate 15 som er fra 1865.

Privacy Policy