Norsk film

cinemaNorsk film har opplevd en oppsving de seneste årene. De norske filmene har fått høyere seertall, og det skyldes nok først og fremst at de norske filmene har blitt bedre. Filmskaperne har våget å satse på andre sjangere, og de har laget spenningsfilmer og eventyrfilmer på norsk. Dette har slått godt an blant publikum. Det ser man også under filmfestivaler, der stadig flere norske filmer er med i konkurransen om gjeve priser. Under de fire siste Videofestivalene har norske filmer vunnet viktige priser. Filmen Pionér mottok to priser under Videofestivalen 2014. Filmen vant prisen som mest solgte norske film, og ble også belønnet med Den norske Blu-ray Disc-prisen.

Norsk barnefilm står også sterkt i Norge. Selv om det vises mange utenlandske barnefilmer på kino, er det ofte de norske barnefilmene som får de høyeste seertallene. Norske barnefilmer er veldig konkurransedyktige, og mange av dem selges til utlandet, spesielt de animerte filmene.

Norske spillefilmer har nærmet seg nivået til utenlandske filmer, og publikum setter stor pris på denne utviklingen. De vil gjerne ha flere spennende filmer på norsk. Det er mange interessante, norske filmprosjekter på gang og under planlegging, derfor har det norske kinopublikummet mye å glede seg til i tiden som kommer.

Privacy Policy